Savitaipale tarjoaa hienoja mahdollisuuksia kalastajalle. Voit kalastaa Kuolimolla, Saimaalla ja monilla pienemmillä järvillä ja lammilla omatoimisesti, kunhan luvat ovat kunnossa (ks. alempaa) tai helposti ammattilaisen opastuksella.

Kalastusluvat

Kuolimolla ja muillakin Savitaipaleen vesialueilla jokamiehenoikeuksiin sisältyvät kalastusmuodot, onginta ja pilkintä, ovat sallittuja kaikille muilla alueilla paitsi rauhoitusalueen sisällä.

Kaikkien 18–64-vuotiaiden, jotka harrastavat muuta kalastusta kuin pilkkimistä tai onkimista, on suoritettava valtion kalastonhoitomaksu. Kalastonhoitomaksussa yhdistyvät aiemmat kalastuksenhoitomaksu ja läänikohtainen viehelupa. Kalastonhoitomaksu oikeuttaa kalastamaan yhdellä vavalla kaikkialla Suomessa lukuun ottamatta vaelluskalavesistöjen koski- ja virta-alueita, kalastuskieltoalueita, erityiskohteita ja Ahvenanmaata. Myös useamman vavan vetouisteluun tarvitaan erillinen lupa. Lisätietoja Kuolimon kalastuskieltoalueista, verkon solmuvälirajoituksista, rauhoitetuista kalalajeista (esim. nieriä), kalojen pyyntimitoista ja muista säädöksistä löytyy alempaa.

Verkko-, katiska-, viehe-, koukku- ja ravustuslupia voi ostaa Etelä-Karjalan Kalatalouskeskuksen verkkokaupasta.

Valtion kalastonhoitomaksun sekä Etelä-Karjalan kalatalouskeskuksen kalastuslupia voi ostaa verkosta.

Kuolimon rauhoitusalue ja kalastusmääräykset

Kuolimolla olevan rauhoitusalueen sisälle ei saa mennä kalastamaan millään kalastusvälineellä. Saimaannieriän suojelun johdosta Kuolimolla voi olla myös muita kalastukseen liittyviä rajoituksia, mm. verkon solmuvälirajoitus. Näitä rajoituksia ja erityissääntöjä pitää jokaisen kalastajan kunnioittaa, sillä rajoitukset parantavat kaikkien Kuolimossa saalistavien kalojen kantoja.

Katso kalastusmääräykset, rauhoitetut kalalajit (esim. nieriä), kalojen pyyntimitat ja muut asetuksessa olevat säädökset: www.ekkalatalouskeskus.fi ja alakuolimo.fi.

Kalastuskieltoalueet löytyvät myös Kalastusrajoitus.fi -palvelusta.