Savitaipaleen kierros

Savitaipaleen kierros tarjoilee pyöräilijöille karjalaisia maaseutumaisemia, mukavia taukopaikkoja ja historiallisia käyntikohteita Saimaan äärellä.

Savitaipaleen kierros poljetaan maaseutumaisemissa, osin asfaltoitua tietä pitkin ja osin hiekkateitä pitkin. Maisemat koostuvat pääosin perinteisestä suomalaisesta maalaisidyllistä.

Savitaipaleen kierroksen kohokohtia ovat Kärnäkosken linnoitusalue Partakoskella. Venäläisen kenraalin Aleksandr Suvorovin osaksi Pietarin puolustusta rakennuttama Kärnäkosken bastionilinnoitus valmistui 1793. Linnoituksen vieressä sijaitsee 1800-luvulla rakennetut mylly ja saha ovat tutustumisen arvoinen osa autenttista kulttuurimiljöötä linnoitusalueen kupeessa. Lähellä sijaitsee myös Partakoski, jossa matkailijat voivat käydä nauttimassa vaikkapa maittavat pizzat. Savitaipaleen kirkonkylällä läheisyydessä oleva Hakamäen museoalue sijaitsee vehreällä mäellä, josta aukeaa kaunis näköala Kuolimolle.

Parhaat näkymät kirkasvetiselle Kuolimolle aukeaa 14 metrisen näköalatornin huipulta. Savitaipaleella sijaitsee myös useita Saimaa Geopark kohteita, joihin kannattaa matkan aikana tutustua.

https://ekarjala-retkeily.fi/reitti-ja-retkikohdehaku/laivaretket-saimaan-saariin/

Liput myynnissä Matkahuollon kautta:

www.matkahuolto.fi

Kirjoita laitureiden nimet ”mistä” ja ”mihin” tekstikenttiin.
Esim. Sarviniemi laituri ja Kyläniemi laituri

Rasti aloittaa kauden 2022 liikennöinnin Saimaan Saaristoreitillä pe 3.6.

m/s Rastin puhelinnumero: 040 6642055

Valmiit linkit matkalippuihin ja listätietoja pyörälautoista saimaacycling-sivustolla.

Savitaipale MTB-reitti

Helppo ja keskivaativa maastopyöräilyreitti Savitapaleen kuntakeskustassa ja maalaismaisemissa.

Savitaipale MTB-reitti eli maastopyöräreitti on monikäyttöreitti, jossa liikutaan pyöräilyn lisäksi jalan ja hiihtäen. Reitin kokonaispituus on 28 km ja sen arvioitu kiertoaika on 3 h. Reitti jakautuu Hullasmäen lenkkiin 10 km (taso: helppo) ja Rovastinojan lenkkiin 18 km (taso: keskivaikea). Hullasmäen lenkki kulkee hiihtolatupohjia pitkin, joten pyöräily on kiellettyä Hullasmäen lenkillä lumiseen vuodenaikaan.

Maastopyöräilyreitit on merkitty maastoon puisin viitoin, joissa on kaiverrettuna maastopyöräilijän symboli.

Orrainpolun maastopyöräilyreitti

Maastopyöräilyreitti on tasoltaan vaativa ja sen pituus on 10 km. Reitin kiertosuunta on myötäpäivään ja sen kiertämiseen on hyvä varata aikaa 2,5-3h.

Maastopyöräilyreitti mukailee vaellusreittiä, mutta kiertää Luotolahdenvuoren luonnonsuojelualueen. Reitti kuljetaan maastopolkuja pitkin ja reitillä on huomattaviakin korkeuseroja.