Savitaipale, vilkas eteläkarjalaiskylä kasvattaa asemaansa nykyisten asukkaidensa
sekä liikunta- ja hyvinvointipalveluja arvostavien mielenkiinnon kohteena.
Asukaslukuun suhteutettuna kunta on mökkikuntien ykkönen Etelä-Karjalassa.
Kesäaikana liki kolmentuhannen kesämökkikunnan avulla
reilun 3000 asukkaan Savitaipale lähes kolminkertaistaa asukaslukunsa.

Savitaipaleella on pieneksi kunnaksi poikkeuksellisen hyvät liikunta-, hyvinvointi- ja kulttuuripalvelut.
Kunnassa on neljä liikuntahallia ja mahdollisuus harrastaa monia eri lajeja.
Savitaipaleella luonnon tarkkailu, patikointi, hiihto, kalastus, melonta ja kesämökkeily ovat suosikkeja.
Talvisin matkaluistelu Kuolimon jäällä on erikoisuus.

Savitaipale soi ja laulaa ympäri vuoden, mutta erityisesti heinäkuussa Sapassi-viikolla.
Savitaipaleen kirkko ja Hakamäen museoalue ovat ehdottomasti suosituimmat kulttuuritapahtumien estradit.

Sijainti

Autolla

Syötä navigaattoriin osoitteeksi Torikatu 10, Savitaipale. Tällöin päädyt torille, Savitaipaleen ydinkeskustaan, kivenheiton päähän kaikista tärkeimmistä palveluista. Maksutonta paikoitustilaa löytyy torin ympäristöstä helposti.

Reittivalinnat Helsingin suunnasta

  • Selkeä:  tietä 7 Haminaan -> tietä 26 Haminasta Taavettiin, josta tie jatkuu numerolla 378 Savitaipaleelle (226 km,  2 t 34 min)
  • Maisemallinen: tietä 6 Kouvolaan -> tietä 15 Kouvolasta Tuohikottiin -> tietä 377 Tuohikotista Savitaipaleelle (210 km,  2 t 34 min)

Reittivalinnat Lappeenrannasta

  • Nopea: tietä 6 Lappeenrannasta länteen -> tietä 13 Savitaipaleelle
  • Maisemallinen: tietä 408 Lappeenrannasta Taipalsaaren kautta Savitaipaleelle

Reittivalinnat Jyväskylän suunnasta

  • Tietä 13 Jyväskylästä Mikkelin kautta Savitaipaleelle

Bussilla

Savitaipaleen kautta liikennöi useita linja-autovuoroja päivittäin Lappeenrannan ja Mikkelin/Jyväskylän suuntiin, joista on jälleen linja-autovuoroja eri puolille Suomea. Linja-autopysäkki on aivan kylän keskustassa, torin vieressä.

Lisätietoja:

Matkahuolto puh. 0200 4000, www.matkahuolto.fi

Savonlinja Oy, puh. 020 141 5500, www.savonlinja.fi

Junalla

Lähimmät rautatieasemat ovat Lappeenrannassa, Mikkelissä ja Kouvolassa. VR asiakaspalvelu puh. 0600 41 900, www.vr.fi 

Lentäen

Savitaipaleelta on noin puolen tunnin ajomatka Lappeenrannan lentoasemalle, www.lppairport.fi

Veneillen ja meloen

Savitaipaleelle voit saapua myös veneillen, joko Suur-Saimaan kautta Partakoskelle tai Pien-Saimaan kautta Lavikanlahdelle. Kirkonkylän satamaan ja Kuolimojärvelle ei Saimaalta pääse veneellä, mutta meloja voi siirtyä Kuolimon ja Saimaan välillä Orraintaipaleen entisen ylityspaikan kohdalla Partakosken pohjoispuolella. Kanootinkantomatka on siinä n. 300 metriä.

Asetu asumaan

Asuminen

Meillä voit kotiutua keskustan palvelujen ja vesistöjen lähettyville – silti maaseudun rauhaan. Kodin rakentajille on runsaasti pientalotonttitarjontaa eri puolilla kuntaa. Hallinnoimme myös yli sataa vuokra-asuntoa.

Savitaipaleen kunnalla on yhteensä 136 vuokra-asuntoa. Keskustassa on 133 rivi- ja kerrostaloasuntoa ja haja-asutusalueilla kolme yksittäistä vuokra-asuntoa, yksi Pettilässä ja kaksi Heituinlahdessa.

Lisätietoja asumisesta

Vapaat tontit

Omakotitalo-, paritalo- ja rivitalotontteja tarjolla kirkonkylän alueella Marttilassa, Supanahossa ja Olvenlammella.

Vapaat tontit

Palvelut

Savitaipaleella on monipuolinen palvelutarjonta.

Tutustu palvelutarjontaan

Opiskelu

Savitaipaleella toimii kaksi perusopetusta tarjoavaa koulua ja lukio. Lisäksi opetusta tarjoavat Savitaipaleen musiikkikoulu, kuvataidekoulu sekä kansalaisopisto.

Tutustu kouluihin

Elinkeinoelämä

Luonto voimavarana

Savitaipaleen elinkeinotoiminta hyödyntää luontoa. Olosuhteet suosivat kasvituotantoa, metsätaloutta ja matkailuelinkeinoja. Merkittävimmät työllistäjät ovat kauppa, kuljetus ja matkailu. Perusmaataloudella on edelleen tärkeä merkitys. Muita merkittäviä yritysmuotoja ovat koneurakointi, polttopuun valmistus, rakentaminen, kuljetuspalvelut ja elintarvikkeiden jatkojalostus. Savitaipaleella toimii myös merkittävää, pitkät perinteet omaavaa puuteollisuutta, piensahoja, höyläämöjä sekä monia kivialan yrityksiä ja pieniä metallipajoja.

Kehityksestä kestävää

Luomme katseemme tulevaisuuteen. Parhaillaan parannamme asuin- ja liiketoimintaympäristömme houkuttelevuutta, viihtyisyyttä ja toimivuutta. Tavoittelemme matkailun liitännäisistä, majoitus-, ravintola-, virkistys-, hoito- ja hoivapalveluista paikkakunnan kilpailukärkiä. Etsimme uutta puhtia myös elintarvikkeiden jatkojalostukseen ja matkailutuotteiden ja -palvelujen tuotteistamiseen nykyisten yritysten rinnalle. Sijaitsemme 400 000 asukkaan keskiössä. Ympäröivistä keskisuurista kaupungeista ajaa meille 0,5-1 tunnissa. Pääkaupunkiseudun ja Pietarin läheisyys luovat meille uusia mahdollisuuksia.

Tule koeyrittäjäksi

Kehitämme parhaillaan koeyrittäjyysmallia. Etsimme luontoa ympärilleen kaipaavia ja luonnon hyödyntämisestä kiinnostuneita suunnittelemaan ja kokeilemaan yrittäjyyttä maaseudulla. Tavoitteemme on luoda tiiviissä yhteistyössä paikkakunnan vahvuuksia hyödyntävää liiketoimintaa. Tervetuloa modernille maaseudulle!

Yritystalosta tilat yritykselle

Yritystalossa on yhteensä 18 erillistä toimitilaa edustustason yhteiskäyttötiloineen. Vuokrattavissa on liiketilaa ja yksittäisiä työhuoneita.

Elinkeinopalvelut

Olemme apuna elinkeinojen kehittämistyössä, vahvistamme jo toimivien yritysten kilpailukykyä, avustamme tutkimus- ja selvitystyössä, uusien yritysten perustamisessa ja kehittämisessä sekä toimitila- ja työvoimakysymyksissä. Markkinointi, multimediaviestintä ja digitaalinen osaaminen ovat vahvuuksiamme.

Suuntaamme katseemme tulevaisuuteen. Lokakuussa 2015 päättyneen Elinvoimainen kuntakeskus -hankkeen tuloksina neuvottelemme jatkotoimenpiteistä, UUDESTA ALUSTA liki 20 eri alojen yritystoimintaa suunnittelevien kanssa.  Jatkamme kehittämistyötä nyt uudella liikuntaan, hyvinvointiin ja matkailuun keskittyvällä LIIKU-hankkeella.

Tuloksellinen elinkeinotyömme on esillä myös KunTeko 2020 -sivustolla.

Me esittelemme mahdollisuuksiamme, annamme lisätietoja ja autamme rakentamaan elinvoimaista yritystoimintaa. Soita meille ja tule käymään!