Tutustu ja osallistu Savitaipaleella järjestettäviin tapahtumiin.

Alla olevien hakukenttien avulla voit selata tapahtumia tapahtumakategorian, kohderyhmän, ajanjakson ja kielen perusteella.

Lotta Svärd 100v -näyttely

Tapahtumasivu
Tänä vuonna on vietetty lottajärjestön perustamisen 100-vuotisjuhlaa. Sen kunniaksi kirjaston lukusaliin on koottu pieni näyttely. Esillä on lottapuku, astioita, kirjoja, mitaleita ja muisteloita. Mukana on myös 103-vuotiaan Lappeenrannassa asuvan veteraanilotan kätköistä tuotu hänen oma, Aunuksenlinnan Lotta-Motissa ollut vieraskirja. Voi sitä kaipuun ja tunteen määrää, jota sotilaspojat ovat sivuille kirjanneet! Hienot värikynäpiirrokset mustaan, vahakantiseen vihkoon on tehnyt alikersantti Atso Arola, pääosin v. 1942. Esillä on valokuvia Anneli ja Tuomo Kirjavaisen ja Helvi Koskisen (ed.mainittu 103v lotta) kokoelmista, Hakamäen kotiseutumuseolta tuotuja astioita ja lottavarusteita, Leena Bycklingin äidin kahvikuppi ja Tarja Metson tuoma hihanauha. Esillä on myös Lotta-laulukirjoja, Saimaan alueen lotista kertova kirja ja monta muuta. Oman kirjaston lotta-aiheiset kirjat ja DVD:t ovat myös esillä ja lainattavissa.

Anja Turun nypläystyöt

Tapahtumasivu
Erilaisia nypläystöitä

Savitaipaleen Joulumarkkinat

Tapahtumasivu
Savitaipaleen koulun kuudesluokkalaisten ja leijonien järjestämä joulun avaus/markkinatapahtuma torilla.

Itsenäisyyspäivän juhla

Tapahtumasivu
Perinteinen Veskansan ry:n itsenäisyyspäivän juhla Pettilän koululla, osoitteessa Kuvasensaarentie 1196. Ohjelmassa mm musiikkiesityksiä, runonlausuntaa ja yhteislaulua. Juhlapuheen pitää tohtori Jouko Saramies. Mukana myös Lemin Laulmiehet. Kahvitarjoilu

Itsenäisyyspäivän juhla auditoriossa 6.12.klo 12 on PERUTTU

Tapahtumasivu
HUOM! Koronatilanteen pahennuttua, Savitaipaleen itsenäisyysjuhla ja kahvitarjoilut koulukeskuksen auditoriossa 6.12. on peruttu. Jumalanpalvelus kirkossa klo 10 ja seppeleenlasku sankaripatsaalle järjestetään aiotun mukaisesti. Kirkossa kuullaan myös ennen seppeleenlaskua juhlaan suunniteltu, Leena Hurskaisen ja Anne Niinimäen lausuntaesitys, Yrjö Jylhän runo "Äiti ja poika". Runo kertoo äidistä, joka on menettänyt jo kaksi poikaansa sodan tiimellyksessä ja nyt hän yrittää pyytää viimeistä poikaa jäämään kotiin - turhaan. Juhlan peruuntuminen on harmillista, mutta ei voi mitään. * Lotta Svärd Perinne ry:n pj Heidi Huuskosen juhlapuhe saataneen kuitenkin luettavaksi kunann nettisivuille. Seuraa tiedotteita. ----- Savitaipaleen itsenäisyyspäivän juhlaa vietetään auditoriossa 6.12. Tänä vuonna teemana on osin Lotta Svärd 100v -juhlavuosi. Juhlapuheen pitää Etelä-Karjalan Lotta Svärd -perinne ry:n puheenjohtaja Heidi Huuskonen. Teemaan sopivia lauluja esittävät Herrantertut (Kaarina Lindqvist, Terttu Kultanen, Sirkka Lehtonen ja Riitta Lapatto) . Herranterttuja säestää Anja Hallikas, joka esiintyy myös juhlan alussa kuin myös nuori musiikkikoululainen Isabella Tynkkynen. Leena Hurskainen ja Anne Niinimäki esittävät Yrjö Jylhän runon "Äiti ja poika", jossa äiti ja poika keskustelevat sotaan lähdöstä, äiti surkutellen, kun jo kaksi poikaa on jo kaatunut, poika tuumien "Kaks veljeä jos sota veikin, tuhat jäi, he kestävät leikin" - ja lähtee matkaan... Ennen klo 12 alkavaa juhlaa on perinteisesti jumalanpalvelus kirkossa klo 10, kunniakäynti sankarihaudoilla ja kahvitarjoilu koulukeskuksen auditoriossa klo 11.30 alkaen. Kirjastossa on esillä Lotta-aiheinen näyttely 30.11. -10.12.

Etelä-Karjalan Virtuaalinen Itsenäisyysjuhla

Tapahtumasivu
ETELÄ-KARJALAN SOPIVAN KOKOISET KUNNAT JÄRJESTÄVÄT YHTEISEN VIRTUAALISEN ITSENÄISYYSJUHLAN! Etelä-Karjalan sopivan kokoiset kunnat järjestävät verkossa maanantaina 6.12.2021 yhteisen virtuaalisen itsenäisyyspäivän juhlan. Mukana järjestelyissä ovat Lemi, Luumäki, Parikkala, Rautjärvi, Savitaipale ja Taipalsaari. Kuntien edustajat ovat valinneet juhlaan esiintyjät sekä kunnista esiteltävät kohteet ja teemat. Juhlassa kuullaan myös eri kuntien yhteinen itsenäisyyspäivän tervehdys. Juhlan toteutus ja ohjelma ovat melkoisesti perinteisistä itsenäisyysjuhlista poikkeavat. Ohjelma on hyvin monipuolinen; mukana on mm. räppäri, hevikitaristi, runonlausuntaa sekä pop-iskelmää. Ohjelmassa on myös piipahduksia mukana olevien kuntien kohteissa ja niiden esittelyä. Juhlan aikana käydään mm. Kollaa ja Simo Häyhä -museossa Rautjärvellä. Juhlan käytännön toteutuksesta, käsikirjoituksesta, kuvauksesta ja editoinnista, vastaa CreativeKaiku Oy. Mukana ovat olleet myös Lappeenrannan korkeakoulut MINT -hankkeen kautta (Etelä-Karjalan pienten kuntien innovaatio- ja kokeiluekosysteemin kehittäminen). Tapahtuma on katsottavissa 6.12.2021 klo 13 alkaen. Linkki juhlaan löytyy osallistuvien kuntien kotisivuilta. Juhla on nähtävissä kahden viikon ajan ensiesityksestään alkaen.